Thursday, January 20, 2011

Amal Zaim Mohd Amaludin

Inilah putera sulungku yang bernama Amal Zaim bin Mohd Amaludin..selamat dilahirkan pada 12.12.2010 jam 3.40 pagi dengan berat 3.05kg.Alhmdulillah....walaupon usian kandungan tidak sempat mencecah 9buln 10ari(tinggal wape ari je lagi nk cecah), akhirnya baby ni selamat jugak kuar walaupon dengan cara kene buka tingkap..ertinya: aku kene operatelah..itu pon mau explain ke..

Puas ati bila dh ada ank sendiri ni..letih dan penat semasa mengandung terjawab segalanya selepas bersalin..hilang semua rasa tu bila dh tengok baby depan mata..harap2 zaim akan jadi ank yang berguna pada keluarga, bangsa, agama dan negara suatu ari nanti..insyaallah..

Aku dapat pegang baby ni bila dah petang sbb aku mmg xleh bangun masa tuh..tu pon pgg cmtuh je..keesokkan harinya baru aku leh dukung dan susukan zaim..kesian ank mama, ari pertama dh kene isap susu botol..

Ni antara gmbar2 zaim masa baru2 lahir..gmbr seterusnya akan diupdate dari masa ke semasa..
...sekian..

Wednesday, January 19, 2011

KLIMS

Sambung lagi cerita di KLIMS..ni antara pic yang leh di upload..klu nk upload sume jenuh plak nk menunggu..alamatnye satu hari jugak aku kat depn pc ni nnt..

Klu dia nk bergmbar dengan kete tu mknanye tu kereta yang di minat..bertuah tul haziq nih..

pklang dia test kete dia pon sibuk nk duk dlm..biasanye dia duk seat depan..tapi disebabkan kat depan ada org, kat belakang pon jadilah.jnji dapat naik jugak..aku jugak la jadi cmerawomen sepnjang masa...

bila pklang dia ajk masuk kat area FERARI..tetiba haziq bersuara dengan kuat "wah..cntinye FENARI MERAH.."hbs org pndang n tersengeh2 dengar haziq sebut 'FENARI'..alamak terpksa la pklang tebalkan muka..hehe..

wah..yang ni mmg dia minat..dia kata mcm kete dia kat umah..ops, kete kontrolnye ye..tgk la siap posing maut lagi wlaupon dh nyata kat situ xleh duduk..

Alahai aku pon xnk lpskn peluang jugak tau..ni antara kereta idaman aku n en.suami tapi ntah bila bleh pakai pon xtau ler..hmmmm...

ni adalah bahagian dalm Skyline GTR tapi xnmpk sgt sbb xleh masuk..dapat tgk pon jadi ler..

Proton Inspira..mmg jimat xpayah beli evo..beli inspira n bila2 masa boleh tukar body evo..

Esprit..nyampah tuh aku minah ni..mencacatkan gmbr kete jerk dia duk bersndar kat situ..

Ni adalah kereta aku ye..prototaip utk gntian kepada proton saga

Ini jelah yang dapat di upload..

Tuesday, January 18, 2011

KL International Motor Show

awal buln Disember baru2 ni aku berulang alik ke Kl 2minggu berturut2..dan kehadiran ke motoshow ni adalah 2hari sebelum aku melahirkan putera sulungku..masih smpat merayap lagi tuh..hehe..

en.suami mmg dh plan nk bwk haziq sbb ada bumble bee n spiderman kat motorshow tuh..kitaorg bertolak ke KL pagi khamis tuh n selesai keje en.suami di gombk, aku terus gi amik si haziq kat rumh org y jaga dia tuh then g PWTC.

OTW nk pegi tu jln plak jem n si haziq ni sibuk la takut xsmpat tgk..bila dh smpai, xjadi plak nk tgk kete2 lain dia duk merengek nk tgk bumble bee.kesian kat pklang xsmpat nk bergmbar dengan byk kete.ni adalah kete idaman paklang haziq (Skyline GTR)..

haziq n optimus prime..

hah..itulah bumble bee nye..sibuk plak tnye bila dia nk tukar jadi kereta..aduyai jenuh plak aku ni nk mereka alasan y munasabah..

dan kat belakang tu plak batman..batman ni ada kat pintu nk balik dah..so lps tuh terus balik..ops, smpat mkn kjp sbb haziq dh xtahan lapa..

Sunday, January 16, 2011

Majalah Kereta

Nak dimulakan cerita..en.suami aku ni seorang penggemar kereta.tapi klu korg tgk kereta dia xde tukar apa2 pon standard chartard je kn..cuma tmbh tinted jerk..tapi majalah keretanye mak aih penuh satu bilik stor..asalnye bilik belakang tu aku nk jugak ltk katil single sng klu org dtg leh jugak tumpang tido tapi mmg xde harapan la klu majalahnye saje pon dh separuh bilik..

Baru2 ni aku buat operasi besar2an nk kmskn bilik belakang tuh n aku cuba utk buang mana2 buku y aku rasa dia mungkin dh xnk..dh elok2 aku letk setempat nk g jual kat org y amik paper lama tuh, boleh plak dia ubh pikiran n masih pilih lagi kot2 ada buku yang dia nk..(lihat gmbr di atas)..

buku yang telak disusun rapi tapi masih dlm proses..

antara buku yang dikumpul..

Dlm kontena plastik ni pon adalah tmpat menyimpan majalah kereta ye..

Meja pon smpai xde space nk simpn bnde lain sibuk dengan majalah dia..orang guna meja untuk menulis tapi dia timbunkn dengan majalah..

Friday, January 14, 2011

Puding

Hm..puding yang aku teringin sgt nk mkn masa di akhir2 aku mengandung..nk beli xtau plak mana ada jual..nk suh org buat, sape nk buat kn?last2 tnye resipi then aku buat sndiri..alhmdulillah menjadi dan en.suami pon puji..hehehe..so kira boleh tahan la klu dah dapat pujian kn..banyak jugak aku buat dan simpn dalm peti ais..biasa orang asingkan puding n buah yang tabur kat atas tuh tapi aku dh letak atas siap2 sng nk mkn..
sekali cuba terus mnjadi..sape sangka kan..ni y buat aku semangat untuk menghasilkannya lagi.hehe..
nanti lps ni nk belajar buat pelbagai jns puding plak..almaklumlah aku ni bukn reti msak memasak n buat kuih nih..