Thursday, November 11, 2010

Kuih oh kuih

Kisah kuih ni dh lama sebenarnye..asalnye lps raya aritu aku ada ke kota bharu, kelantan sbb ada kenalan sebelah keluarga en.suami buat knduri kawin ank dia..so balik tu aku ni singgah la beli ubi sbb mak mertua aku pon ada..klu aku sorg mungkin xde nk bnti2 ni agknye..hehe..so klu dh beli tu xkan ko nk biar je kan..aku ada beli labu 2biji tapi bg kat seppu aku sbb aku ni bukn reti nk mask labu ni..setakat kuih ni bleh la..tu pon ntah wape kali duk tnye kat kakak2 aku..hahaha...

Kalau tengok pada aku buat ni mcm org nk berniaga..haha..aku dh siap pack dlm slm bekas kecik2 lagi sbb nnt sng la nk goreng kan..tapi malangnye aku buat dh okey tapi time goreng tu dia mcm hncur skit la..aduih..kecewa la aku kejap tgk hasil kerja y aku buat tu mcm kurang memuaskan..puncanye adalah aku letak tepung sikit sgt..dh mmg aku xtau nk agk perlu letak tepung byk mana..kang klu tersilap ltk byk2 nnt jadi keras mcm kayu plak kan..xpe2..nnt ada masa aku akn cuba lagi..

2 comments:

adenium said...

i dulu penah buat untuk boss yang preggy lagik... teringin kan... :P

Ayu Zuraida said...

i buat sbb dh ada bahan..haha