Tuesday, April 13, 2010

-Mepeh-

Korang tau ke apa itu mepeh??hehe..meh sini aku nk kasi explain skit..
MEPEH - klu korang rasa agak kekeringan yang melampau dari segi kewangan, atau tahap kesihatan yang kurang memuaskan, adalah sama erti dengan mepeh yang aku maksudkan..
Mepeh yang aku alami skg lebih kurang dengan mksud y aku jadikan contoh pengertian di atas..dari segi kewangan, mmg terasa agak berat sekarang, mungkin ni mmg penyakit orang baru lepas kawin agknye..hehehe..aku dan en. suami ari2 berangan nk tunggu durian runtuh..tapi musim durian ke skg??aduyaiii....tula namanya berangan kn..
Aku ingt, aku dan en.suami je yang telah melanda tahap kekeringan ni..rupa2nya kakak2 aku, sedara mara aku pon sama naik jugak dengan aku..nk kata disebabkan oleh acuan keturunan yang sama, apa plak kaitannya dengan mepeh kan??tapi yang pasti bukn aku dan en. suami je yang sedang melalui saat2 getir sebegini...
yang lagi best, aku call kengkawan pon sama jugak..mak aih..cmno ni???
HP aku dua2 dh xbleh pakai..rosak ke??kene bar ler...lagi mau tanye..nasib baik en. suami baru lepas byr bil aritu..klu x, dia pon skali kandang dengan aku jugak agknya...
NK tau lagi pasal mepeh??dh malas dh aku nk cite..kang lagi cite, lagi aku pikir..nnt tunggu musim mepeh ni hilang..aku cite bab baru plak ye..dengan word yang baru jugak..hahaha..
kepada semua yang sedang mepeh..selamat mengharungi dunia sebegini..kita adalah serupa..:P

1 comment:

Anonymous said...

hahah.. first time baru tahu.. ptut la