Thursday, March 18, 2010

Tudung Ariani

Aku ni pengaruh keliling kuat sangat sebenarnye..sepupu aku ada la duk cite pasal tudung ariani ni..mcm2 la dia duk sembang..klu tudung yang sejenis cenggini aku ada la jugak 5helai klu xsilap tapi bukan yang berjenama ariani ye..
Nak dijadikan cite, masa g Kuala Terengganu baru2 ni angkara teman en suami pegi bayar kete, aku pon mula la duk merengek nk g kedai ariani..en suami kata nnt dulu sbb dia blum berduit lagi klu nk shopping skg..almaklumlah..ariani ni bukan rm10 satu,malah dh lebih dari rm100 henggit selai..klu aku amik 4helai, dh boleh byr sewa rumah tau..hehe..dh la kawasan tu punye la sush nk parking..so dia pon tunggu dlm kete je.xpe, time tu aku masih berduit, so dengan eksyennye aku masuk dan membeli 2helai dengan duitku sendri.hahahaha..aku plan nk amik 4, tapi duit plak ndak cukup..hihi..kntoi sudah..

Masa merembat tu, aku sempat rembat2color jelah sbb duit pon cukup untuk 2helai je masa tu..gbr kat atas tu adalah color purple dan lagi satu aku amik color hitam..seng nk pakai dengan mana2 baju..biasanye klu pilih tudung ke, brg2 ke..aku akn pilih pink, coklat atau putih.hitam tu klu dh xde pilihan lain..tapi kali ni aku pilih purple plak..sebabnya aku masih blum ada tudung purple utk aku guna semasa pakai baju dibawah..dan ada lagi baju purple aku y masih blum dijahit atas sebab xde tudung nk dipakai..so lepas ni klu aku asik pakai baju purple je jgn la plak korang naik heran..kn aku dh bgtau awl2 ni..hehehe..
Pastu nk dijadikan cerita, masa aku pakai tu en.suami duk puji lawa la..cntik la..klu dia xpuji, sape lagi nk puji kn..tapi dlm duk puji2 tu bleh palk dia cakap.."sayang pakai tudung ni muka nmpak cm kerek je..".bertuah tul en.suami.dlm duk puji pon masih sempat lagi mengata aku.hehehe..agknye dia xpnh tgk aku pakai tudung dengan muka serius kot..tu pasal nmpk kerek..agknye la..hehehe..

4 comments:

adenium said...

nasib baik i tak reti pakai tudung memahal... paling mahal tudung i...seploh hengget jer... :P

Ayu Zuraida said...

eh...y i beli kat u masa i kawin tu mahal tau..hehehe..:P

Anonymous said...

en suami ckp camtu ade udg d sbalik kueteow..ade mksud tsurat..itu pon mklng xphm...
yelah pakai tudg mahal2 nt kopak la poket..menutup aurat tu wjb..mmg keperluan..tp xsmestinye y mhl2..umi dh stat nk pns enjin ni..

Ayu Zuraida said...

anonymous : xpe..i pakai duit sendiri.tu pasal en suami tunggu dlm kete je.nk jaga parking knonnye.hehehe..