Wednesday, February 3, 2010

Kisah Suatu Hari

Kisah ni betul2 berlaku satu hari suntuk di mana aku ni pagi2 dh bangun sbb plan mmgnk smpai kmpung(negeri sembilan),tu awal2 pagi..so mmg aku la y drive klu tempat tu aku tau sbb nnt klu nk tunjuk kiri kanan kat driver akan jadi leceh..pastu klu silap jln nk pusing balik dh bazir masa..tmbh plak ptg tu mmg dh ada plan ke lain tempat plak..aku masa tu balik dengan meme dan mr.boipren.
Tu sume kisah pagi dan berlarutan smpai ke tghari la..aku smpai umah angah aku kat setiawangsa balik masa tu dlm kul 2lbh klu xsilap..so balik mkn laksa ya along aku buat..sgup tahan lapa xmkn tgh jln sbb nk mkn lksa..kang klu mkn tgha jln nnt dh smpai umah kenyang dh xleh nk mkn..dh rugi..hehe..lps mkn aku kasi rht kejap dh kul 4 tu turun balik g umah mkcik aku plak..kat taman tun n bukit damansara..kali ni si haziq tu pon ikut sama..hajat mmg ada nk ke tempat lain lagi..
Ni sume gmbar masa g cari brg mr.boipren kt the curve..
Masa ni haziq ni ala2 nk demam+ sakit perut tapi nk ikut punye pasal dia buat2 la sihat..aku y asalnye xnk ajk tapi kesian plak dtg kl kali ni mcm kurang plak masa bersama dia..so, ajk jelah..atleast dia pon bleh jln2 jugak..cuma kesian la dia pent ikut berjalan..
Kalau dh jumpa bnde alah ni mmg wajib kene naik la..klu selagi xnaik, selagi tula dia duk tarik tanagn aku ke arah lokasi tu..
patung kat belakang tu aku nmpk dh kecik sgt2 tapi rupanye lagi tinggi dari haziq..hehe..
Tgk la sibuk duk buat gaya mcm2..siap bergaduh dengan budak y keje kedai kasut ni sbb slalu usik dia..haziq ni bukn bole..silap sikit mula la penumbuk dia tu kluar..pklang plak tgh bengang sbb xdapat jam y dia nak..terus xde mood..
jiq n achik..
mklang dan jiq..kat tepi kolam bnti penat jap..
Maklang indu jiq..nnt mklang dtg kl nk bwk jiq g aquaria plak..kita tgk ikan tau..:*

Tuesday, February 2, 2010

Tahniah..

Ni kisah kawn baik aku masa sek men dulu..time tu aku sek kat Sek. Men. Keb. Pulau Serai..dengan dia ni la aku slalu kongs cite.dh nama pon kawn baik kn..masa dia kawin dulu aku xsempat smpai.sampai pon dh mlm..so esoknye aku pegi jumpa dia n bg hadiah jelah..xsempat nk tgk dia bersanding..sebelum aku pindah dungun, aku ada la mesej dia ckp y aku dh nk tukar keje.pastu dia ckp dia dh ngandung 7bulan..
Masa aku dh kat dungun, dia teks lagi aku dh selamat bersalin dan masa tu dia kat hospital..pastu aku terus la g tgk..sempat la jumpa family dia skali..comelnye anak dia..geram plak aku tgk..
Ni la kawan aku tu..hehe..ko dh jadi mak budak la skg wei..dulu org slalu ckp kita cm budak2..hehehe..
Tahniah ain..semoga ko akan menjadi ibu y baik..cewah..

Monday, February 1, 2010

Ketemu Member Lama

Ni kawan baik aku..dah knl lebih kurang 6tahun la..dan still cntact smpai skg..aku pnh kuarkn entri pasal dia sebelum ni..ni gbr wktu aku g kl buln lepas dan dia join aku cari barang..biasa klu nk ajk teman g mana2, dia la jadi mangsa..tu pon klu dia xde keje la.sbb fmily dia percaya kat aku..asal sebut nama aku kira fmily dia kasi kluar la..dan pnh jugak dia sebut nama aku dan kuar dengan org lain..mmg nk kene minah ni..hehehe..
ni meme n nad..meme dah berisi..
nad hip hop.hahaha..
sushnye nk ambik gbr kitaorg..sbb asyik gelak je sepanjang masa..smpai kene cover bila depan camera..hm..nasib la..
mr. boipren n me..dia pon ada time tu.
Nad..bila lagi nk teman aku??aku dh jauh ni..nnt aku dtg shopping aku cari ko lagi..amacam?boleh ke??