Saturday, January 30, 2010

Keruntuhan Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin

Punye la dh lama cite ni, aku baru nk bukak cite..hm,alkisahnye aku mmg dh lama giler nk g amik gbr secara dekat kat stadium yang aku katakan sebagai satu keajaiban tentang keruntuhannye ni..tapi tiap kali aku pegi, nk cepat la..ari dh mlm la..pastu dengan cuaca pnas giler la..so sume tu telah mematahkan semangat aku untuk memperjuangkan salah satu tugas aku sebagai bloger..cewah..melalut plak erk..dah jadi cenggini msm2 plak alasannye..
Waktu ni cuaca xdelah pns sgt..cuma angin kuat..xpelah..
Aku masuk smpai leh amik dekat cenggini..siap berkejar dengan abg guard..hehe..otai sudah masuk..apa lagi??kejar ler..ahlamak ai..masuk amik gbr je pon..bukn sentuh pon bangunan tu..
Bumbung dia ni berkilat lagi..sayang tul..klu la ada org wktu keruntuhan tu, aku rasa knfm ramai y mati..berjawab la plak org y dapat pojek ni..tu la, lain kali jgn lepas tgn jer..ops,terlepas ckp ke ni??tetttt...
Nak jugak kenangan satu..kot2 la sok stadium ni dh cntik balik, aku ada gak gbr disebalik suasana keruntuhan ni..hehe..

Friday, January 29, 2010

Kepingin jadi cinderella

Aku ni minat sangt dengan watak sinderella..yang pakai gaun kembang..dan seumpamanye la..tiba la satu masa tu aku berpeluang utk pakai gaun tu..rasa cm betul2 sinderella la plak..tapi paki kejp jelah..pas bergambar bukak balik..time tu teman kawan kakak aku nk sewa costum untuk apa ntah..dia ada event klu xsilap aku..
Ni la antara gmbar y sempat dirakamkan..yang lain tu hampeh..hm..bila agknye nk rasa lagi pakai baju cenggini..:(


Thursday, January 28, 2010

Kenangan 8...

Gmbar ni dirakamkan ketika ada seminar Network di Kampus aku..masa tu wakil dari Cyber Security y dtg bg ceramah..budak2 kelas aku la y bertungkus lumus merancang dan menguruskn event ni..ada y menjadi penymbut tetamu(termasuklah aku..penyambut VVIP)hehe..jaga bahagian pendaftaran, sampai pengerusi mjlis pon budk kelas aku jugak..siap skrip pulak boleh hilang pagi tu..kelam kabut mencari..ni mber aku atin..pon penymbut tetamu jugak..
Ni muka2 y suka duk dpn cmera..siap kene sarungkn kusyen plak tu..aduh..ni bukn tugas penymbut tetamu ni..:(
haa..dh siap masukkn sarung kusyen tu duk posing lagi..org kat dlm bilik seminar duk tgh bagi ceramah..
Selesai je caramah terus gerak g Sg. Petani..ada mjlis bukak pose dengan family angkat plak..

Wednesday, January 27, 2010

Kenangan 7...

Ni adalah kenangan masa ari perbarisan sempena kemerdekaan masa kat Penang dulu..aku paling xsuka aktiviti y kene berjemur kat tengah2 panas cmni..tapi disebabkn sem akhir, aku meredhakn jugak diri aku duk kat tgh2 panas pada ari tu..pakai plak baju cenggini..cm budak skolah pon ada..dh la baju tu lengan pendek..makin mudah la kulitku dihanguskan..
Tak kira la apa aktiviti skalipon..gbr tetp kene bergambar..walau cmno pon rupa muka seseorg..mcm muka kwn2 aku ni..kitaorg tetp jugak posing..
Dah makin ramai plak y mempamirkn diri..
Ni la antara y join pada aritu..y xjoin lgsg aktiviti kelas pon ada jugak..jenis xreti nk bermasyarakat agknye..lntak la..masa belajar je pon nk rasa sume pengalaman ni..dh keje berkawan dengan org2 tu plak..
Y berlakon pon ada masa bergmbar..hm..dasar tul la..:P

Tuesday, January 26, 2010

Kenangan 6...

Masa ni main futsal dengan budak2 kelas aku..walaupon bukn semua y join..tp tetp enjoy dan aku ucpkn tq la kepada y menyertakn dirinye dlm aktiviti riadah ni..pe nama tmpatnye erk..hm, Shafira Planet Sport klu xsilap aku kat Seberang Perai..y hensem tu PA aku..en Chung Boon Chuan..cm melayu kn?siap pekat dengan lograt kelantan lagi..amik ko..hahaha..tapi dah ank 3 la..cancel..cari new project..hihi..
Walaupon rmai y xpenah main futsal ni, tapi dorg tetp jugak join sbb nk cuba..org cmni la y aku suka.bleh idup dlm sume keadaan.hahaha..bgus3..
Antara budak2 pompuan kelas aku y dtg..tp ada jugak y datg ni xmain..xpelah..atleast bg sokongan pon dh ok la tu..daripada y langsung xhambik peduli pasal aktiviti kelas..lagi la sakit ati kn..
Hm..bila la agknye aku ni berpeluang lagi untuk bermain futsal..mc2 aku teringin nk main..sejak keje ni lagsung dh xaktif suka..:(

Monday, January 25, 2010

Kenangan 5...

Ni malam masa dalam perjalanan nk ke genting tu..singgah la minum air kat perhentian Bukit Gantang..masing2 bei buah..termasuklah aku..tapi aku xmkn pon..beli kat org lain.
Kitaorg ni kn pantang nmpak camera..mula la mcm2 aksi y nk buat..hahaha..korang tgk la sakan dorg ni duk mkn buah..
Masa ni sume ok lagi..tapi smpai kat genting tu sume cirit..hahaha..nasib baik la aku xmkn mlm tadi..
Hah..dah driver panggil suh naik pon sempat lagi duk snap sana sini..hehehe..rindu tul kenangan ni..
Skg ada y masih smbung belajar, ada y dh keje dan y plan nk kawin pon ada..aku??hm..lebih kurang cmtu la..

Sunday, January 24, 2010

Kenangan 4...

Kenangan wktu aku dan kwn2 kelas masa study kat penang dulu g bercuti kat genting..ni sume sbb PA kitaorg y mmg sporting giler.so bleh la jejalan cenggini..smpai kat genting tu kul 3pagi klu xsilap aku.ntah la..lupa dah.sejuknye tuhan je y tau..masing2 duk dlm bas..tunggu ari siang..kuar kang menggigil xtahan..
Ni kitaorg baru pas breakfast..so duk la berposing kiri kanan..
Lepas siap posing2 sume ni, kitaorg naik la cable car menuju puncak..ada y xtahan sampai muntah2..aku??mana ada muntah..tapi ada gak rasa mcm nk muntah sbb xtahan tgk org muntah + bau dia plak tu..wekkk:P..hehehe..
Wow..naik bnde ni mmg best..tapi xsemua y naik..y naik naik sebarang mainan pon ada..aku??sume aku belasah..aku pikir klu taut smpai bila pon aku xkn rasa pengalaman naik sume bnde ni..masa naik ni klu xsilap aku dh kali ke3 kot aku naik..korg tgk la cina kat tgh tu..dh siap pejm mata awl2 lagi..
Hehe..ni la kengkawanku..geng wat asaimen..ada dari kedah, kelantan dan sabah..aku??ganu la..haha..eh, tapi masa tu kat KL lagi..hm, xkisah la..mana2pon boleh..
Aku xpenah boring dtg cni..mungkin sbb dia meriah..sbb tu org kata Genting tu kota keriangan..hehe..

Saturday, January 23, 2010

Kenangan 3...

Kenangan waktu lawan boling dalm IT Department..kelas kau 8org y masuk klu xsilap..dan dlm 8org tu termasuklah aku..ni waktu tgh2 main klu xsilap aku..slumber je duk bgambar sana sini..mmg dasar xmakan saman tul punye budak.hahaha..
Antara kwn2 baik aku yang turut main..(budak2 kelas aku gak.)
Aku dikepit..haha..
Ni gbr terakhir klu xsilap aku..yang diambil pada hari tu..klu xsilap la..aku pon dh lupa..
ops..ni gbr masa mula2 dtg..game blum start lagi..

Korang, bila nk lepak main bowling lagi ni??

Friday, January 22, 2010

Kenangan 2...

Ni adalah gmbar kenangan aku ketika di semester akhir di PUO..baju seragam ni kene pakai setiap ari jumaat.aku paling xsuka pakai baju ni sbb sush nk iron pastu cepat kedut..gbr ni kitaorg snap depan seminar room kat tingkat 3 kli xsilap aku kat ICT Department..nk tunggu en fauzi datang..
en fauzi xdatag lagi??hm..teruskn bergmbar la keje kitaorg..
Ni la geng aku time kat sana..tapi kitaorg xhabis sama2..dan masa last sem aku lebih rapat dengan sorg lagi member..dah kurang sangat la aktiviti bersama geng2 aku ni..
ops..korg tgk la aku punye peace tu..satu jari pon boleh kira jadi..hahaha..
Alamak..ada la plak y nk menyibuk dlm group aku ni..xpelah..kasi can sikit..
Sekarang sume dh bawak haluan masing2..rindu plak kat korang..aku??masih jugak macm ni..cuma umur yang semakin meningkat telah mematangkn aku dari masa ke semasa..

Thursday, January 21, 2010

Kenangan 1...

Ni adalah kenangan semasa angah aku kawin dulu..time ni aku baru semester 2 kat PUO..angah aku kawin time aku final exam untuk semester tu..so aku balik tu smpai dungun pada ari angah aku kawin..balik dengan bas dari ipoh bersama z**ar** *el*i..mklumlah masatu duk baik dengan dia kn..so dia la y temankn aku..
Ini adalah gmbar haikal masa dia berumur 4tahun..kecik lagi tau..comel je aku tgk..skg dh besar nakalnye y amat..Alif Haikal dan Amir Haziq sama je nakalnye..cuma haziq lagi pndai ckap..
Pada ari majlis tu..dia duk pgg kain aku je..kehulu kehilir duk ikut ke mana aku pegi..mmg patut la fmily aku kata dia tu ank aku..smpai sekarang gelaran tu lekat..smpai mama dia sendiri pon slalu gunakan ayt "anak awk.." dengan aku..apa lagi nk kata kn..
Ni la arwah umi aku..masa ni dia pon sihat lagi..
Ni la kenangan ketika tahun 2005 semasa mjlis kawin angah aku..

Wednesday, January 20, 2010

Sek. Men. Teknik Kemaman

Kat sini la sekolah terakhir aku digelar pelajar sekolah..aku kat sini pada tahun 2002-2003.dan sekarang segalanye hanya tinggal kenangan..ini adalah lencana sekolah aku..ntah la..aku dulu cukup xberkenan dengan lencana ni..xpenh melekat pon lencana ni kat tudung sekolah aku..hehe..otai la kononnye..
Ni plak pintu masuknye..dulu masa baru2 daftar, aku terkezut gak..mau tidaknye..sekolah ni cm dalm hutan jerk..hehe..
Ni bas sekolah aku..aku naik bas ni pon berape kali je..sbb aku slalu naik bas mini sek..hehe..masa ni bas ni baru dapat.so, event y besar2 je baru akn bawak bas ni..
Ni adalah bilik guru disiplin aku..En. Zubir empunye bilik..dulu pagi2 je mesti aku de kat sini..sebab??ponteng kelas la..hehe..
Dewan aku menjawab SPM..dan di dewan ni la aku menerima berita pemergian arwah ayah aku..
pagi2 kene kumpul kat gelanggang ni..boring giler.aku selalu kene denda dlm gelanggang ni sbb lmbt bangun.hehehe..itulah AYU..
kerusi ni terletak disebelah rumah ketua warden.kat sini la jugak aku slalu lepak kalu mr. boipren dtg jenguk aku kat hostel..hehe..to mr.boipren :'abg ingt lagi x tempat ni??'..:)

ramai dh cikgu2 kat sini dh tukar tempat bertugas..tapi aku xjumpa sorg pon sbb aku dtg tu ptg..kebetulan time tu aku baru lik dari kl..so singgah kejp je..rindu kat sekolah la katakan..hehe..

Sunday, January 10, 2010

Merry Xmas

Ops..sori to be late..org y lmbt menghapdet blog cenggini la rupanya..dh masuk buln satu baru nk terhegeh2..klu ikutkn, aku ni dh lama kene tinggal dengan ketapi..hahaha..kesadaran tu dh ada cuma masa nk berubah tu je blum jumpa bila..

masa aku tgk patung ni dari jauh, nkpk menarik je..dh dekat baru aku perasan rupanya dia buat dari sarang yang tempat letak telur tu..hampeh tul..posing skit.
mak aih..mr.boipren bergayut plak.hm..weekend pon koje ke bang??eh lupa..lu olang pntai timur..haha..alo..bleh sape2 tolong amik i punye gbr kat patung ni??hehe..okey, measih..