Friday, November 12, 2010

Keychain buatan sendiri

Korang pernah nmpk ke bnde alah ni??mungkin ada yang dh selalu tgk dan mungkin jugak ada yang xpernh tengok kn..ini adalah keychain yang aku buat sndiri tau..haha mklumlah time dh xde keje kat umah ni mcm2 la aku pikir nk buat..ni aku belajar dari kawan aku tau..biasanye org buat dan boleh dibuat cenderahati masa mjlis kawin, bertunang, cukur jmbul anak, besday dan mcm2 la..
So klu ada rasa nk order ke, bleh la PM aku..cewah..bisnes ni beb..

Haa..yang ni yang dh siap tau..

Thursday, November 11, 2010

Kuih oh kuih

Kisah kuih ni dh lama sebenarnye..asalnye lps raya aritu aku ada ke kota bharu, kelantan sbb ada kenalan sebelah keluarga en.suami buat knduri kawin ank dia..so balik tu aku ni singgah la beli ubi sbb mak mertua aku pon ada..klu aku sorg mungkin xde nk bnti2 ni agknye..hehe..so klu dh beli tu xkan ko nk biar je kan..aku ada beli labu 2biji tapi bg kat seppu aku sbb aku ni bukn reti nk mask labu ni..setakat kuih ni bleh la..tu pon ntah wape kali duk tnye kat kakak2 aku..hahaha...

Kalau tengok pada aku buat ni mcm org nk berniaga..haha..aku dh siap pack dlm slm bekas kecik2 lagi sbb nnt sng la nk goreng kan..tapi malangnye aku buat dh okey tapi time goreng tu dia mcm hncur skit la..aduih..kecewa la aku kejap tgk hasil kerja y aku buat tu mcm kurang memuaskan..puncanye adalah aku letak tepung sikit sgt..dh mmg aku xtau nk agk perlu letak tepung byk mana..kang klu tersilap ltk byk2 nnt jadi keras mcm kayu plak kan..xpe2..nnt ada masa aku akn cuba lagi..

Tuesday, November 9, 2010

Kilometer Perjalanan

Ini adalah meter yang terdapat pada kereta.cuba korg tgk pada kereta korang..dh smpai tahap ni ke?hehe..ni adalah meter en.suamiku ye..kereta aku masih lagi xsmpai 50ribu kilo.

Dah lama menantikan meter dalam angka sebegini sehingga kitaorg sanggup memberhentikan kereta utk snap gbr tau..kira bersungguh2 jugak la kan..tapi dlm keadaan kilometer mcm ni, korg sndiri pon sndiri mklum la kan..mcm2 masalah n pengalaman yang pernah ditempuhi menerusi kereta ini semasa perjalanannya di atas jln raya..kereta ni baru berusia 5tahun tau..biasanye klu kita tgk kereta yang dh berusia 10tahun dan ke atas pon blum tntu meternye smpai ke tahap ni kan..mmg tuannya kaki jalan ni..hehehe..
Kereta aku nk smpai tahap ni xtau la bila..ntah2 dh ranap dulu kot kete tuh..xpon dh bertukar ke tangan org lain kot masa tuh..wallahualam..hehee..tapi skg mmg kereta aku yang banyk bergerak klu setakat nk berjaln sekitar tmpt tinggal aku nih sbb kereta aku tu park kat luar..so sng, start je terus jln..klu kete yang ada dlm pgr ni nk kete bukan pgrnye dulu..pastu nnt nk kene tutup plak kn..so byk la plak kejenye..so, sndiri maklum la ye..

Saturday, September 18, 2010

Raya Kedua

Hish..xkan ari2 nk cite smpai 30syawal kot kan..xdelah..ni kisah hari rya kedua aku..paginye kitaorg g umh mkcik kat kemasik then ptg tuh bergerak ke kuala terengganu nk htr cik mayang balik KL..
Aku masih lagi nmpk slim walaupon berut dah memboyot..boleh sorok lagik..hahaha..
Ni adalah lakonan semata2..xde aku dari mananye..saje je bergambr depan pintu ketibaan antarabangsa nih..
Ni la cik mayang kita..tq sbb raya dengan i tahun ni..:)
Ni la mkcik aku yang duk kemasik tuh..

1st time Raya sebagai Isteri

Alamak aku ni slalu cmni..syawal dh hbs, aku baru la terhegeh2 nk cite pasal raya..ala..mcm la ko xknl aku kan..aku ni suka melapuk2kan cerita..ni alkisah aku raya tahun ni sebagai seorang isteri..mak aih..mcm xpercaya jerk..tahun lepas bujang lagik.hahaha..
Ni la juadah pagi syawal kat umah aku..aku mmg xlarat nk mask byk2 dlm keadaan perut y sedang membesar ni..nasib baik la kakak sulung n adik aku ada balik atleast boleh la tolong2 aku..bab kemas rumah mmg aku n en. suami dah bereskan sebelum dorang balik..dorang pon smpai sehari sebelum raya.rendang tahun ni kakak aku y mask ye..insyaallah tahun depan aku mask sendiri..tu pon klu beraya kat umah aku..hikhik..
Ni bab nk mengalirkan air mata la...duk mintak maaf bagai la dengan org2 yang aku sayang..along dh sebak tuh..tunggu nk melelh je air yang sedang bertakung kat mata dia tuh..hehe..
Ni org y paling byk buat dosa..haha..biasala...dulu kitaorg slalu kene dengan along n ngah.klu selama ni ada menipu apa2, time pagi raya ni la nk mintk maaf dan citekn sgalanya..dulu maaf aku ni mmg dinanti2kan..siap record lagik..hahaha..
Gmbr lain xberjaya di upload la..xpelah..lain kali jelah yerk..nk tgk g je kat pesbook aku tuh..lagi cepat aku hapdet dari blog nih..

Monday, July 12, 2010

SUTERA BATIK LAGI..

Sekarang dah dekat2 nk raya ni sume duk jenguk2 nk cari kain nk wat baju raya kan..yang dah siap tempah pon ada..xpe, ni ada sutera batik murah yang maybe dalam bajet korang..mungkin korang ada terdengar atau ternampak yang ada sutera batik yang design dia sama tapi hrganya lagi murah kn..ok sebenarnya sutera ni ada gred kainnya..maybe dorang gunakan design yang sama atas kain yang maybe gred 2 atau gred 3..tapi yang aku jual ni mmg pasti gred 1..so kalu dah kain yang berkualiti pasti harga pon berbeza kan..apa2 hal sila mailkan pada ayufelani_210@yahoo.com.

(3.1) SINARAN JACOUB
RM 240

(3.2)SINARAN JACOUB

RM 240

(3.3) PUTERI MEGA CREEP
RM 240

(3.4) MATAHARI JACOUB
RM 170 (SOLD)

(3.5) MATAHARI CREEP
RM 190(SOLD)

(3.6) MATAHARI JACOUB
RM 170

(3.7) MATAHARI CREEP
RM 190 (SOLD)


(3.8) MATAHARI JACOUB
RM 170

(3.9) MATAHARI JACOUB
RM 170 (SOLD)

(3.10) MATAHARI JACOUB
RM 170

(3.11) MATAHARI JACOUB
RM 170

(3.12) MATAHARI JACOUB
RM 170
TEMPAHLAH SEMENTARA STOK MASIH ADA..

SUTERA BATIK TERENGGANU

Kengkawan semua..dan kepada sesiapa saje yang mengunjungi laman ini, disini saya ada menjual sutera batik terengganu asli..Jika ada dikalangan anda yang berminat bolehlah terus mengemailkan mklumat batik yang anda berkenan kepada saya :
Penghataran secara pos adalah percuma..
(1.1) 3D LASKAR CREEP
RM 260
(SOLD)
(1.2) CENDRAWASIH JACOUB
RM 270
(SOLD)

(1.3) 3D CENDRAWASIH JACOUB
RM 250


(1.4) CENDRAWASIH JACOUB
RM 270

(1.5) 3D CREEP
RM 220

(1.6) 3D CREEP
RM 220

(1.7) PUTERI MEGA CREEP
RM 240
(SOLD)

(1.8) SRI CAHAYA JACOUB
RM 220
(SOLD)
(1.9) SRI INDAH SIFON
RM 220

(1.10) SRI CAHAYA JACOUB
RM 220

(1.11) SRI CAHAYA JACOUB
RM 220

(1.12) SRI CAHAYA JACOUB
RM 220

(1.13) KL DESIGN JACOUB
RM 220

(1.14) AWAN DANIA SIFON
RM 220

(1.15) AWAN DANIA SIFON
RM 220

(1.16) AWANA SATIN
RM 400 (SOLD)

(1.17) 3D LASKAR JACOUB
(NEW)
RM 260 (SOLD)

(1.18) 3D LASKAR JACOUB
(NEW)
RM 260

SUTERA BATIK FASA II

Salam semua..ini adalah sutera batik keluaran kedua di dalam blog ini..jika berminat anda bolehlah email kepada saya (ayufelani_210@yahoo.com). Penghantaran pos masih lagi percuma.

(2.1) SRI CAHAYA JACOUB
RM 220

(2.2) 3D LASKAR CREEP

DULU : RM 270

SEKARANG : RM 250(SOLD)

(2.3) 3D LASKAR DREEP

DULU : RM 270

SEKARANG : RM 250

(2.4) 3D LASKAR CREEP

DULU : RM 270

SEKARANG : RM 250(SOLD)

(2.5) 3D LASKAR JACOUB

DULU : RM 250

SEKARANG : 240

(2.6) 3D LASKAR JACOUB

DULU : RM 250

SEKARANG : RM240

(2.7) LASKAR PELANGI

DULU : RM 260

SEKARANG RM 250

(2.8) SATIN ANUGERAH

DULU : RM 370

SEKARANG : RM 340

(2.9) AWAN DANIA JACOUB

RM 230(SOLD)

(2.10) K.L JACOUB

RM 240

(2.11) LASKAR 3D SATIN

DULU : RM 320

SEKARANG : RM 290

(2.12) CENDRAWASIH JACOUB

DULU : RM 260

SEKARANG : RM 240

(2.13) AWAN DANIA JACOUB

RM 230 (SOLD)

(2.14) LASKAR 3D SATIN

DULU : RM 320

SEKARANG : RM 290

Sesetengah daripada harga disini lebih murah dari harga di pasar payang kuala terengganu..cepat sementara stok masih ada..

Pengahantaran melalui pos dianggarkan smpai dalam masa 2hari bekerja.TQ.