Monday, November 30, 2009

Tahap Kebosanan

Bila dah berdepan dengan satu tahap dimana kita tgh bosan dan xtau nk wt apa..mmg korang akan butu nk pikirkan apa y korang patut buat..apa y korang wat sume rasa xkene..korang tgk jelah gelaga aku kat bawah ni.nmpk cm sibuk tapi ntah apa y aku wt pon xtau ler...
Peristiwa ni berlaku pada ari sabtu waktu aku ada kerja kat luar..xtau la apa nasib aku ni dari pagi rasa xkene..dengan tunggu kedai bukak tgk2 xbukak2..pastu bergerak ke destinasi plak jln jem giler smpai xbergerak kereta..peh..mmg xtahan la aku dengan keadaaan cmni..pastu dah smpai tu dapat wat la keje sekejap pastu black out plak..kene tunggu ada letrik balik xtau la kul wape n masa tu la aku mula dihambat kebosanan..nk g tgk wyg, takut dapat phone call lak nnt..so melepak jelah kat mana y patut..ni la antara gmbar2 bosan aku..muka je senyum..ati ni dah xtau apa rasa..
satu mangkuk aku mkn asam..balik tahan jelah perut pedih..
peace!!



smbil2 bosan masih leh bergambar lagi erk..hahaha...

Saturday, November 28, 2009

Trip ke Terengganu..

Ni kisah keje giler aku dengan kakak aku y sulung tu wat.klu la umi aku tau mati kitaorang..balik terengganu dlm masa satu ari tu jerk..dh tu xsinggah langsung lak kat umah umi aku..mmg berani giler minah dua org ni..:P..dah along aku ni pon satu..duk plan2 bagai asyik xjadi jerk..dh bz sangat la katakan..last2 wat keputusan nk g jugak aritu..hambik ko..gerak jugak la kitaorg pagi2 buta tu..siap ada tgk kete terbalik lagi kat pangsapuri andika tu..aku ingt or tgh tunggu bas kilang..mau tidaknye..mata pon duk mamai lagik..hehe
ni kat bangunan apa ntah kat depan pasar payang terengganu tu..aku pon lupa..g kedai Batik Hungga 3..mber angah aku punye kawn..tujuan??shopping sutera batik ler..meme pon ikut sekali..walaupon tinggl 3ari je lagi nk exam masa tu..hehe..dan lihatlah rupa boiprenku y semakn melebar..diet la skit bang..hehe..dh berbuih dh mulut..tapi ailap aku gek..dulu time dia kering, aku sibuk suh mkn banyak..skg pndai lak komplain..hihi..:D
aku bergaya depan sekolah orang...mklumlah..sekolaha ku jauh dalam hutan..nk masuk pon mkn masa..hehe..xpe..nnt suatu ari aku wat entri sekolah2 y penah aku mendapat pendidikan ye..
ha...ni adalah sesi bergambar dan berkaraoke..sebabnye xnak bagi mengantuk..mklumlah kul 4lbh dh bangun mandi..bukn senang nk tgk aku cmtu tau..

tu la alkisahnye trip aku ke terengganu dlm masa satu ari tu..balik tu makin bertambah demam aku..uhuk..uhuk..

Thursday, November 19, 2009

Curi Pandang

Curi2 amik gambar erk..???Ini adalah gaya aku ke opis pada ari jumaat jika mood aku okey..klu x, aku belasah je pakai jeans..nasib ler..tapi klu time xde kemeja nk pakai, tshirt sume dlm bakul, baju kurung gak y jadi sasaran aku..hehe..baju diwaktu terdesak..tetiba arini jadi banyk lak barang nk kene bawak..biasanye melenggang jerk..ikut ari ler..hehe..tet..

Lokasi : Lif Blok B Business Suite

Halatuju : ke Opis Milradius..

Motif : Kerja Ler..nk watpe lagi..xkan mkn angin lak..

Murni SS2

kalau xde apa2 yang menghalang, korang akan jumpa la aku n the geng kat murni ni tiap2 ari jumaat..macam dh jadi tempat lepak rasmi plak..tapi klu ada keje, kitaorg lepak tempat lain ye..hehe..kat sini yang jadi seronok tu bila tgk mknan org order..mcm2 jenis tapi xtau nama..mklumlah kedai ni kn xde menu.so ko main sebut je apa y ko nk mkn..masa ni kitaorg mkn pasta..ada satu mee tu org panggil mee raja tapi aku xsempat nk snap..hidangannye banyak tapi makanan tu xberat..klu korang mkn pon xde la rasa cm kenyang giler babeng..hehe..ayat pasar lak kuar..tapi serius..klu g, tr la..mmg ramai y order mee raja..
ini ada lah karipap dinasor klu xsilp aku..dh xhengat la namanye..hehe..dlm ni ada aym potong+cheese+chicken roll+pastu pe lagi ntah..hehe
ni adalah bentuk asalnye..yang tadi setelah dipotong untuk menampakkan isi dlamnye.hehe..
ni adalah spegeti meet ball kepada abie..
rebina special..
carbonara pasta with meet ball
Selamat menjamu selera...nyum..nyum..

Wednesday, November 18, 2009

Otai..Ayu..atau Sempoi??

Ini adalah kaum wanita di opis aku..yang pakai baju putih tu gadis ye..hahaha..ada lagi sorang pompuan tapi masa ni dia lum masuk keje opis ni lagi kot..aku xpasti..klu korang tgk gaya pompuan2 ni..macm2 leh tafsir kn..hehe..sorang tgh wat keje..sorang tgk bergaya ranggi..sorang lagi lak tgh membebel..haha..itu sahaja ye..xleh lebih2..kang tersilap cerita sush aku nk menjawab dgn dorang..


M5..keajaiban??

Korang..aku amatlah terkejut bila melihat bnde alah yang dicipta oleh manusia ni..bukana ku xbiasa tengok..tapi yang ni siap dengan dia punye no plat M5..pastu plat dia color gold..peh..mmg aku betul2 teruja..klu korang pikir logik, plat yang dia pakai ni adalah plat lama melaka..ntah wape la makhluk ni beli agknye ye..ntah2 dia punye plat lagi mahal dari kete aku..astagaaaa...manusia ke hapa ni??hehe..

Tapi klu ada duit, apa2 pon leh jadi kan..klu xde duit, ko sembang pon blum tentu ada org nk dgr..hehe..aku sembang ni nasib baik xde org dengar..klu ada orang nk baca tu ada la..tu pon klu ada..hahaha....oh lupa plak..klu korang nk tau..aku ikut kete ni smpai ke rumah dia..dia duk PJ. dekat jalan gasing kalu xsilap aku(ada ke jln gasing kat PJ)..aku pon bukan tau sangt area PJ ni..tapi nama lorong y nk g umah dia tu y aku lupa..ada snap gbr tapi blur sb jauh..harap maklum..tet..

Bergambar dengan sopan santun

Untuk pengetahuan korang..gambar aku yang agak bersopan ni adalah ketika aku nk wat ic aku yang hilang tu..aku baru jumpa dari phone kawana aku..so aku bluetooth la..mula2 tu nk tergelak gak duk kat depan tu sambil duk cover muka giler..last2 bila org tu snap, aku cepat2 wat series..mau tidaknye..kang muka aku cm hantu, aku gak yang ngamuk..
Bukan orang dari JPN tu je yang duk snap gbr aku..kawan aku ni pon sama naik duk snap..cmne aku xnk tergelak..klu setakat snap saje tu xpe gak..ni siap duk sakat aku suh gelak..argh!!!!sudahnye.gmbar aku adalah tidak se cun seperti ic lama..yang agak tembam dan muka malas..hahaha..aku suka walaupon ramai yang duk komplain bagai pasal gmbar tu..

Bukan disini

layan jelah lagu ni..bila dengar aku rasa sedey semacam jerk..macam terkene dengan diri aku..korang cuba hayati lirik dia baik2..sedey wei..

Sunday, November 15, 2009

Masa Untuk Pergi...

Aku rasa sekarang mungkin masanye untuk aku buat satu keputusan yang aku sendiri pon xpernah terpikir untuk buat sebelum ni..sebab aku yang mula merasakan semua ni pada suatu masa dulu dan sekarang aku dah dapat apa yang aku inginkan pada masa dulu..tapi setelah aku dapat apa yang aku harapkan..aku terpaksa untuk melupakan keinginan aku sebelum ni..ini semua adalah kerana satu keputusan yang telah aku buat dimana ia akan merubah corak kehidupanku suatu ari nnt..aku harap keputusan aku yang terbesar ini akan memberikan hikmah yang besar jugak dlm hidup aku..
Aku juga mendoakan orang yang rapat dengan aku akan mendapat hikmah yang sama suatu ari nanti..
SETIAP YANG BERLAKU PASTI ADA HIKMAHNYE..MUNGKIN YANG TERLEPAS ITU BUKAN MILIK KITA DAN PERCAYALAH..WALAUPUN DIDEPAN MATA KITA ITU ADALAH YANG TERBAIK UNTUK KITA, TAPI ALLAH TELAH MENETAPKAN ORANG YANG LEBIH BAIK DARI ITU UNTUK KITA...DAN KERANA ITULAH KITA TIDAK BERSAMA..

Thursday, November 5, 2009

Nilai 3..




Kisah pergi Nilai ni dah lama..akhir Oktober baru2 ni..tapi biasala aku ni kan..bukan reti nk update awal2..malas tu dah satu hal..y lagi satu plak mmg kurang ada kesempatan untuk wat sume tu..xde apa pun nk cite..korang layang gambar jelah..yang aku tau, bila dah smpai nilai ni aku mula nk jadi giler..tapi klu kat mana2 tempat shopping pon aku slalu jadi giler.hehehe..




Makan lagi..

WOW..macam dh lama je aku mnyepi erk..tau2 jelah si empunya blog ni asyik sibuk je memanjang..hehe..
Aku pon skg dah jarang duk snap gmbar ngarut2 dan membuatkan aku jadi lagi xde point nk update diary aku ni..tapi kisahnye tetap ada tau disebalik tabir walaupon aku xupdate..org2 y terdekat tau la apa y berlaku disekeliling aku..korang nk tau gak??hehe..tunggu dan lihat saje nnt ye..
Apa aku nk share arini ye..hm..bila tgk balik dlm hp, gbr mknan y aku mkan 2 minggu lepas je ada..boleh ke?korang layan jelah ye..dan gmbar makanannye pon amik xhabis..amik ikut mod je..bleh plak cmtu eh..heheitulah aku klu korang nk tau..







Amacam??bleh layan mkanan dia?seafood adalah fav aku ye..so sape2 y rasa cm nk bnje aku mkn..pastikan tmpat tu adalah seafood ok..hehe..ada ke org nk bnje..