Monday, September 28, 2009

Balik Kampung

Orang lain pagi2 raya sume dah berada di kmpung..seronok jerk..tapi aku ni..raya pertama mlm baru nk lik kmpung.hehehe..xpelah, jnji lik kmpung..ni sume adalah gbr "sepetang di KLIA"..hehe



Barang aku..banyak kan??hehehe..
economi class je ye..hehe..jadi ler..bukn nk jln jauh pon..setakat 45 minit tu, aku nk tido pon xsempat..hahha..asik ingt tido jerk erk..

Raya lagi..

Dengan izin dan rahmatNya kita dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki lagi tahun ni dan masih dapat menyambut hari y mulia ni dengan penuh rasa kesyukuran..Alhaldulillah..
Tahun ni aku beraya di KL pada raya pertama..sbb kakak aku y no2 tu baru pindah umah tahun ni so ni kira tahun pertama dia beraya kat umah baru..dia mintak la aku beraya dengan dia..aku ni ikut je..pastu adik aku lak wat syahdu nangis2 masa ari jumaat sbb aku xlik kmpung..dia kata dia sorg xde adk beradik beraya kat kmpung..aduh, cmne ni??ditelan mati mak, diluah mati bapak..tapi memandangkan tiket aku dah beli..so aku kene la jugak ikut jadual seperti y dah dirancang..

ni adalah sehari sebelum raya..bukan sng nk tgk abg ipar aku cmni tau..biasanye dia dah haziq bkerjasama menyepahkan umah..hehehe..tapi tetiba lak aritu dia rajin, so aku rasa xsalah aku snap gbr dia untuk jadi kenagan suatu ari nnt.hehehe..ampun ye bang..
ni la gaya haziq dipagi raya..hehe..punye la dia xsabar nk kuar, kitaorg ni mcm2 alasan bg xnk bg dia kuar..kang klu kuar dia berlari sana sini habis berpeluh..bukan main lagi dengan tangn cekak kat pinggang..kaki bersilang..macm phlawan melayu jerk..hahha..
ha..ni setelah peluh mula membasahi badannye(haziq tau..bukan aku..)..hehe..
untuk pertama kalinye aku pakai jubah dalam hidup aku..hehe..amacam?ada gaya untuk jadi iseri solehah x?hehehe...
anak bapak..biasanye haziq akan report kat umi dia "umi, tadi ada org lorat abah.."..tapi klu tgk jiq skg, org xlorat abah dah..orang akan lorat jiq..hehe..
so, aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua umat ISLAM di muka bumi ni...

Thursday, September 24, 2009

Shopping @ Danau Kota

Datang Danau Kota ni pon aku teman mber shopping jugak..dah dia xtau nk dtg cni, aku bawakkan..mak aihh..org punye la giler ramai..smpai berasak2..last2 aku xsanggup nk mengharungi sumer tu..aku pon kuar la dari kesibukan org ramai tu..aku tunggu kat kawasan reda skit pastu mber aku la g shopping..balik tu kepala aku pening lain macm je..maybe aku mmg xleh duk dlm environment cmni kot.hehehe..mungkin la..


masing2 sibuk pilih barang..aku nk lalu pon pening..cmne nk pilih barang klu org dh ramai giler cmni..pastu y aku xtahan siap bawak budak kecik..aduh..kesian aku tgk budak tu terpaksa berdepan dengan keadaan cmni..dah la dengan bermacam2 jenis manusia ada kat sni..cepat la matang budak tu nant.hehehe..
aku n my pren..Nick(merangkap adik aku jugak la lebih kurang..sbb dia muda lagik)..dia la y banyak shopping..
sedut soda..kasi hilang dahaga..hehehe..

Kampung Boy

Kalau korang g KLCC dekat2 nak raya baru ni mesti korang jumpa bnde alah ni..aku ni g teman member aku shopping raya..sambil2 dia duk shopping, aku duk la amik gbr bnde alah ni...yela..aku dah xde bnde nak shopping..xde bende?wah..macam dah cukup sumer je..hehehe..klu ikutkan ati mmg memanjang xcukup..tapi kene la tahan jugak nafsu shopping ni..klu ikutkan sgt nnt diri sendiri gak y susah..hehehe..



ASAM PEDAS

Ni adalah majlis berbuka puasa bersama kawan aku..klu korang tgk gbr ni cm pelik je kan..gbr asam pedas aku xamik..gbr harge je amik.hehhe..punye la aku ni geram tgk asam pedas smpai lupa nk snap gbr lauk dan mber aku.hehehe..last2 masa balik baru teringat nk bergambar..dah xdapek nk nolong..so, amik gbr harge jelah..


kedai ni terletak kat taman dagang ampang..dia punye asam pedas mmg sebijik cam melaka punye..sbb dia pon mmg asal dari melaka..nama kedai dia "commando kiosk' klu xsilap aku..org mmg slalu ramai kat sini..

Wednesday, September 16, 2009

Reunion @ Bangi

Sebenarnye ni bukanlah reunion besar-besaran..just kumpul mana yang ada untuk berbuka puasa je..so..sape y rasa free, join ler..lebih kurang dlm 17org jugak kot klu xsilap aku y dtg aritu..kira ok la tu..ni je gbr y aku smpat amik..tu pon pakai hp aku jelah..nk tunggu kwn aku send gbr kat aku, smpai ke arini pon xde lagi dlm mailbox aku..mls la nk harap lagi dah..korg tgk jelah apa y ada ni ha..

Aku datang berdua dengan kawan aku..kiraorang terlambt sbb mber aku tu tertido..bukak pose tgh jalan jer..hehehe..otw nk smpai tu berkali jugak la bebudak ni tepon tnye kat mana..nasib baik terus jumpa tmpat ni..dlm bangunan PKNS, Bangi..aku smpai tu dorg sume tgh mkn..aku pon join jelah..hehehe..mkanan pon bleh tahan.tapi mber aku lak yang berselera lebih2..hehe..

lps mkn tu g main bowling lak kat kajang..masa ni klu xsilap aku 4org xde kot..mana pegi ntah..hehehe..




lepak @ Ampang

Aku ke sini bersama seorang teman yang nk jumpa client dia..aku ni keje meneman org jelah..hahaha...dah la masa ni kira dalm kul 9lbh cmtu la kot..aku pon tgh kenyang dengan bnde aku mkn time berbuka tadi lagik..last2 aku order je aiskrim kat bawah ni..best gek..dh lama xmkn aiskrim..aritu g Time Squre terliur tgk Baskin Robins..hehehe..

ni kawan aku punye..kopi kot klu xsilap aku..
ni rainbow..cntik sgt..tapi client punye..xkn aku nk order 2 kan?kang nmpak cm haloba lak..hehehe..

IC Hilang..

IC hilang???...iye, ic aku hilang..time2 cmni la dia nk hilang pon..sakit ati tul la aku..klu xkene duit wat baru xpe gak..ni kene lak rm110 beb..bncinye aku..
aku ni dengan yakinnye datang dengan bawak rm50 je dlm beg..sbb aku ingt kene rm30 je.dulu aku slalu la teman org g wat ic hilang ni..kene rm30..skali masa aku nk wat dia ckp kene rm110..ternganga aku sensorang..hehehehe..nasib baik masa tu aku bawak mber..so, pnjm ler dulu duit dia..klu x nnt kang xtau la plak nila aku nk dtg wat ic lagi kan..
dah la masa aku wat report tu..aku dah kuar balai polis nk menuju ke pejabat pendaftaran negara, dlm perjalanan tu aku tergerak hati nk tgk report.skali aku tgk nama org lain..hanginnye aku..........dah kene patah balik pegi amik report aku..hantu tul polis tu..sakit ati aku tau..hehehe..

Sunday, September 13, 2009

Berbuka @ Nikko Hotel

Ni minggu lepas punye cite..tapi xsempat nk naip entri ni, so mnggu ni la baru kuar..hehe..cite sama jugak g bukak pose dengan bebudak opis..dah orang bnje, aku g jelah..lagipon time aku free.klu aku de keje, mau jugak aku cncelkan je kahadiranku..cewah..haha..korang layan gmbar jelah..xbanyak pon cite menarik time ni..sbb sume sibuk makan..
ini adalah abg zuan dan isterinye fafa..
nana n bobo..nana bukan isteri bobo dan bobo bukan isteri nana tau..hehehe..
ni la orang yang bnje kitaorang..alamak ai..lupa lak nama dia..maaf ye puan..
my bosssssssss.....
miss ayu dan geng2 nye..
kat bawah ni antara makann yang aku sempat snap..wktu mkn xsempat nk snap..lagipon aku sorg j y duk snap gmbar..nnt kang org kata aku ni cm xpenah jumpa mkanan lak kan..hm..








Wednesday, September 9, 2009

Happy Birthday Adikku Sayang..

Happy Birthday To You..
Happy Birthday To You..
Happy Birthday To Meme..
Happy Birthday To you..
Aku ada sorang ni je adik.yang ni la aku slalu gaduh, y ni la y aku sayang..yang ni jugak la aku nk marah..hehe..dah dia sorang je adik y aku ada..tu pon nasib baik aku ada adik..ada gak la kawan..mklumlah..masa kecik2 dulu, kakak2 aku dah besar.bila adik aku ni ada, leh la main dengan dia..tapi skg dia dah besar..aku rindu meme y dulu..yang rambutnye kering dan menggulung kat telinga..hehe..masa tu comel je..skg dah cntik..jadi anak dara la katakan..sejak aku masuk asrama, aku dah kurang rapat dengan meme.tambah plak skg dia duk hostel dah ramai kawan..so, rhsia dia sume bersam kawan2 dia...kalau dulu sume bende kitaorang cite sama2..masing2 simpan rahsia..tapi meme ni xpandai simpan rahsia..klu gaduh je mesti dia bgtau along rahsia aku..hantu tul minah ni.hehee..





Sorry meme..tahun ni kakak xsempat nk buat kad..klu dulu, tiap2 tahun kakak wat kad kan?hehe..xpe..nnt kakak beli kek pastu kita mkn sesama k?
miss u so much..