Monday, August 31, 2009

apa aktiviti..?

Awal ramadhan ni rasa cam xbanyak beza je aktiviti aku kat umah dan opis..cuma yang terasa adalah letih skit sbb xmakan..aku ni masa sebelum pose..punye la xsabar nk tunggu pose sbb aku duk bajet bulan pose ni aku de banyak masa free dan bleh duk kat umah..tapi lain lak yang jadinye..aku rasa lagi bz ada la..kadg2 time sahur pon aku kat opis lagi..apa kes???
Pose tahun ni aku rasa cam berbaloi skit pose sbb aku dapat control makan..bukak pose pon aku mkn sikit jerk..maklumlah..nnt kang xlarat nk g terawih lak kan..hehehe...sahur pon aku xmkn sangat nasi..biasanye cukup dengan nestum nestiva segelas..klu ikutkan, xbangun sahur pon xpe..tapi dah org kat umah aku tu kejut sakan..nak xnak kene la bangun jugak akak ni hah..
Harap2 dipertengahan dan penghujung pose nanti aku dapat la rehatkan diri skit sebelum menjelang hari raya..amin..

Tuesday, August 25, 2009

Salam Ramadhan...

Walaupun dah masuk hari yang ke-5, aku masih xnk lepaskan peluang untuk mengucapkan salam ramadhan kepada seluruh umat Islam diseluruh dunia,terutamanye kepada pembaca blog ni..kepada kawn2 yang lama..waktu2 cmni la yang membuatkan aku teringat kembali saat2 manis berbuka pose dan bersahur dengan korang..
Maklumlah..aku ni punye la xsuka nk bangun sahur sbb nnt aku akan mengantuk pada siang hari..tapi apakan daya..org2 diseliling aku selalu sagt2 kejutkan aku sahur walaupon aku dah pesan xnak bangun..hm..tu yang bila bangun muka xbleh nk senyum tu..hikhik..
Bulan puasa ni cam kurang entri je kan..hehe..bukan apa..keje banyak skit la beb..sibuk nk siapkan sume keje..xlarat lorh nk ulang alik jauh ari2 buln pose...padahal umah dengan opis sejengkal je..tapi dah nasib kene wat keje luar plak..saboooor jelah..hehehe...

Tuesday, August 18, 2009

Face Mask

Ni la ari pertama aku pakai bende alah ni kot semenjak virus H1N1 ni digembar-gemburkan...skali aku pakai, aku tgk la cermin...last2 aku tergelak sorang2..aku tgk cm nurse pon ada..yang paling ketara macm nurse yang ada kat klinik gigi..hahaha...korang tau ke nape aku punye tangan kiri ada kat belakang??sbb aku punye face mask ni jenis yang sangkut kat telinga..dah aku pakai tudung nk sangkut cmne kan..so..pgg jelah kat belakang..nk kene cari bnde supaya aku xpayh pgg baru aku pakai..yela..xkan aku nk pgg sepanjang hari kan..jenuh gek..

klu pakai bnde alah ni..korg amik gmbar xpyh senyum pon xpe..org xkan tau punye cmne ekspresi muka korang time tu..hahaha..

Thanx kepada kawn aku yang tolg belikan sbb kedai dan farmasi y aku g sume dah habis stok..dan yang aku tau setakat ni harga tertinggi yang kedai penah jual face mask ni adalah rm6.00. mmg betul2 amik kesempatan tul tokey kedai tu..xpelah..nnt habis wabak ni, aku nasihatkan tokeh kedai tu supaya simpan jelah face mask tu untuk dia pakai kat umah..dah mahal sgt, org pon malas nk beli..nasib la ko..

Shopping ke Borong??

Klu korang nk tau..ni kisahnye ari jumaat minggu lepas..aku dengan kakak sulung aku tu g la ke tesco Ampang..dia y ngajak aku temankan dia beli barang..aku xde la sangka barang yang nk dibeli tu mcm nk memborong..patut la dia ajak aku..ada 2 troli rupanye..klu dtg sorg, cmne nk sorongkan troli tu kan..hehe..nasib baik time tu aku bersedia dengan segala macam keadaan...cewah..hahaha...pusing punye pusing aku smpai dah ngantuk..aku lupa nk snap barang sebelum masuk plastik..korang bygkan jelah pe y ada dlm plastik tu ye..




Dan malm tu jugak aku lik ke bukit beruntung..tahap mengantuk aku masa tu mmg dh xleh nk ckp..perut berbunyi2 lak tu..singgah beli burger jap..lik umah lepas mkn burger terus tido..xde amik kisah pasal org lain lagi dah..aku yang telah sekian lamanye xbalik tido umah tu rasa cm best sesgt tido atas tilam aku tu..rasa cm xnk bangun jerk..tapi jnji nk tolong kakak aku punye pasal, terpaksa gek bangun walaupon dlm keadaan mls2..hahaha..pastu sebelum balik sempat lagi aku lelp sekejap..mmg best wa ckp sama lu..mcm aku tido kat kmpung..mata ni rasa berat je nk bukak..korg baygkanlah..hehehe..

Sunday, August 16, 2009

Wedding..?

Aku ada pegi pameran pengantin baru2 ni..kat mid valley..kat setiawangsa..saje je tgk pape yang patut.hehe..pastu xde pon aku amik gmbar bagai..tapi ntah cmne aku berkenan sungguh dengan baju yang kat bawah ni..bila aku terpandang je terus aku terpaku kat situ..terbayang kalu aku yang pakai baju ni..hahaha..ni namanye aku dah start berangan..tapi serius mmg aku xtipu korang..baju ni mmg lawa.aku klu bleh time aku kawin nnt nk wat baju yang ala2 cmni dan color pon lebih kurang cmni..tapi aku bleh ke pakai cmni time kawin nnt? mau berkejar dengan umi aku agknye.hahaha...
mmg cun giler baju ni..aku terpukau..
mewah pelamin ni kan?aku xpenh pon mengimpikan pelamin semewah ni..cukup la dengan yang sederhana jerk..janji hari perkahwinan tu berjalan dengan lancar..tu pon dah cukup bagi aku..mewah tak pernah menjanjikan kebahagiaan..

M6??

Entri ni aku rasa xbanyak aku leh cakap sbb aku lum tgk lagi ciri kete ni cmne..kete ni aku jumpa kat bwh opis aku..sape tuan dia pon aku xtau..yang aku tau..tuan dia mesti kaya giler..hehe...kete ni klu tgk luar saje pon dah xleh tahan..korg bygkan pe yang aku bygkan..korg layan je gmbar dulu..
gaya yang mengagumkan..
Time aku nk bergambar,ada je yang nak mencelah..
xpelah..kasi dia peluang satu round bergambar dulu..
sah2 nmpk kete ni bukan aku punye..hahaha..ahh...pedulik la..jnji ada gmbr dengan kete ni..korang pe ada?


Leo's

Sebelum ni aku xpenh tau pon kewujudan kedai kopi yang bernama Leo's ni...aku ni buknlah penggemar kopi yang tegar..setakat kopi tu aku minum je pape jenis kopi pon..ni kawan kakak aku punye kisah la ni..dia dari penang mai KL ni duk umh kawn dia kat Bangsar..aku ni pi la amik dia pastu duk google nk g minum ada satu kedai kopi pe ntah namanye aku pon xingt kat area PJ.cari punye cari 2kali pusing jugek la..pastu smpai dah siap parking rupanye kedai tu dah siap2 nk tutup da..peh..mlm minggu pon tutup awal?bandar mati ke pe ni?ni la KL la beb..pehal nk tutup awal lak..nk niaga ke xnak niaga ni?eh..lebih2 lak aku ni..sukati dia la nk bukak dan tutup kul wape pon kan..dah kedai dia..hahaha..terlebih sudah bah..
Pabila kedai tu tutup, aku pon duk pusing2 lagi nk cari kedai kopi punye pasal..kwn kk aku ni dah xnk duk kat starbucks ke, coffee bean ke, old town white coffee ke..atau yang seumpamanye tu sbb dulu masa duk kat oversea dia dh puas lepak kedai kopi cenggitu..aku ni ikut jelah..nnt aku g penang, aku demand lak nk mkn mcm2..amacam?bleh ke?hehehe..
ni aku punye leo's kopi o..
ni pe ntah namanye..aku suka kopi yang ada corak2 kat atas tu..
ni aku punye dinner..
kwn kk aku punye kopi..lupa nama da..
Ngantuk giler balik tu...mana xngantuk..perut dah kenyang..duk dalm aircorn..peh..mmg masa untuk tido la..hahaha..

Thursday, August 13, 2009

SETEM

Mlm tadi bleh plak aku dengan mber aku ni g tgk setem..cite ni dah lama kuar tapi xde kesempatan nk g tgk..member aku ni dah la xberapa nk suka tgk cite melayu..pastu tetiba aku ajk tgk cite ni, dia cm berat ati je nk g tgk..dia plan nk g tgk G.I Joe...hm, selama ni aku ikut pilihan cite dia..kali ni pe salahnye ikut aku lak kan..hehehe..yang bestnye, sebelum ni klu aku g tgk wyg dengan dia, kdg2 aku xtau pon cite pe y aku akan tgk..biasa dia beli online..pastu dia ajk aku g tgk wyg..bila masuk dlm panggung tu baru aku tau tajuk cite..cian tul kat aku kan..
Berbalik kepada cite SETEM ni plak..cite komedi..seronok la..kitaorg asyik gelak je.pastu yang aku menyampahnye orang disebelah kiri dan kanan aku tu, dia punye gelak macm dia tgk cite tu sorg2 jerk..agak2 la kan..pastu siap komen la..aduhhh!!..sakit plak rasanye ati aku ni.nk sound nnt takut jadi kes lak dlm panggung tu.hehehe..nak xnak..sabo jelah..aku suka klu aflin berlakon..kadg2 cite xlawak pon tapi bila ada dia, cite tu bleh jadi lawak..orang cmtu la yang bleh menghidupkan cerita..tapi aku takut tengok perut dia..besar mmg xingt..pehh..seriau la aku..hehehe..mintak maaf ye bang aflin..hehe..
Kawan aku pon xkering gusi gak la duk gelak semalm..haa..baru ko tau cmne cite melayu..selama ni liat sgt nk tgk cite melayu..ala..cite omputih pon bukn bagus sgt..dia lagi banyak tipu kita..cite yang pakai imiginasi, pastu kita g tgk smpai 3 4 kali..berbaloi ke..hehe..
Thanx kepada kawan aku yang banje tgk wyg mlm tadi..cite2 sebelum ni pon mmg dia gek yang bnje.hehehe..mekashih....

Wednesday, August 12, 2009

Lepak Karaoke

Hampir satu opis gek la join karaoke malam tadik..aku pon turut menjoinkan diri..dah hidup single lagi,join jelah kan..heheorang yang paling awal sampai ialah zetty dan husband dia.dah dia la booking bilik,dah konfm kene awal kan..pastu aku and the gang smpai..dan yang paling lmbt biasa la..xlain xbukan ialah bos aku..haha..

ni waktu dan nk balik..ni jelah yang tinggal..
aku layan air je..wape kali duk ulang g toilet.penat jalan.haha..

ni la gayanye kalau org yang amik gmbo pon nk masuk dlm gmbo..nmpk spek pon jadi ler..hehe..


yang tgh tu single lagik..kiri kanan dan berpunye.hak..hak..

sengeh je lebih..

otai2 vokalis..

aku dah ngantuk layan asap rokok..

hah..makan lagik..

aku ngan bday gurl..
Thanks kepada semua yang join..besh3..lain kali wt lagik aktiviti cmni..